08 de maig de 2019
08.05.2019
Regió7

Tous adquireix la històrica seu de Banca Catalana i el BBVA al carrer Guimerà

L'edifici ha estat adquirit per La Canterana SL, la patrimonial de la família manresana de joiers

08.05.2019 | 00:21
Exterior de l'edifici del número 30 del carrer Guimerà, que fins ara havia tingut un ús financer

La família Tous ha adquirit l'històric immoble ubicat al número 30 del carrer Guimerà de Manresa, que fins a final de l'any passat havia estat seu d'una oficina del BBVA, fins ara propietari de l'immoble. Segons ha pogut saber aquest diari, l'edifici, d'uns quatre-cents metres quadrats de superfície, ha estat comprat per la patrimonial de la família de joiers, La Canterana SL, en una operació que es va tancar a començament del mes de març.

Actualment, s'estan duent a terme obres a l'interior de l'edifici, a càrrec de Constructora del Cardener. Amb tot, la família Tous ha declinat comentar a aquest diari quin serà l'ús que es donarà finalment a l'edifici, ubicat just davant d'un establiment de la cadena de joieries Tous, tot i que s'apunta que podria ser un ús mixt comercial i d'habitatge.

L'immoble, que forma part del patrimoni arquitectònic protegit de Manresa, era històricament la residència de la família Padró i va ser adquirit l'any 1967 pel desaparegut Banc Mercantil de Manresa, que al seu torn era l'hereu de la Banca Padró.

Anys més tard, amb la integració del Banc Mercantil a Banca Catalana, l'edifici seria la seu a Manresa d'aquesta també ja desapareguda entitat. Amb l'absorció de Banca Catalana per part del BBVA, l'immoble d'estil modernista i construït el 1883 va passar a formar part del patrimoni d'aquesta entitat financera.

Amb aquesta operació de compra, doncs, l'edifici patrimonial manresà torna a mans locals.

Els baixos de l'edifici han mantingut una llarga activitat financera fins que a final de l'any passat el BBVA va decidir el tancament d'aquesta oficina, així com la de la plaça de Crist Rei, per concentrar els seus serveis a l'antiga oficina central de Caixa Manresa, situada al cantonada del passeig de Pere III i el carrer Casanova, un trasllat i consegüent tancament que es va fer a final de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit