La família Tous ha adquirit l'històric immoble ubicat al número 30 del carrer Guimerà de TousManresa, que fins a final de l'any passat havia estat seu d'una oficina del BBVA, fins ara propietari de l'immoble. Segons ha pogut saber aquest diari, l'edifici, d'uns quatre-cents metres quadrats de superfície, ha estat comprat per la patrimonial de la família de joiers, La Canterana SL, en una operació que es va tancar a començament del mes de març.

Actualment, s'estan duent a terme obres a l'interior de l'edifici, a càrrec de Constructora del Cardener. Amb tot, la família Tous ha declinat comentar a aquest diari quin serà l'ús que es donarà finalment a l'edifici, ubicat just davant d'un establiment de la cadena de joieries Tous, tot i que s'apunta que podria ser un ús mixt comercial i d'habitatge.

L'immoble, que forma part del patrimoni arquitectònic protegit de Manresa, era històricament la residència de la família Padró i va ser adquirit l'any 1967 pel desaparegut Banc Mercantil de Manresa, que al seu torn era l'hereu de la Banca Padró.

Anys més tard, amb la integració del Banc Mercantil a Banca Catalana, l'edifici seria la seu a Manresa d'aquesta també ja desapareguda entitat. Amb l'absorció de Banca Catalana per part del BBVA, l'immoble d'estil modernista i construït el 1883 va passar a formar part del patrimoni d'aquesta entitat financera.

Amb aquesta operació de compra, doncs, l'edifici patrimonial manresà torna a mans locals.

Els baixos de l'edifici han mantingut una llarga activitat financera fins que a final de l'any passat el BBVA va decidir el tancament d'aquesta oficina, així com la de la plaça de Crist Rei, per concentrar els seus serveis a l'antiga oficina central de Caixa Manresa, situada al cantonada del passeig de Pere III i el carrer Casanova, un trasllat i consegüent tancament que es va fer a final de l'any passat.