La Junta Electoral Central (JEC) decidirà demà sobre 955 vots de les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona que estan pendents de verificació i que podrien fer variar alguna vocalia i fins i tot fer perdre a l'ANC la majoria absoluta que inicialment va aconseguir.

L'auditor d'aquestes eleccions va determinar que, si en el vot electrònic es rebien més de determinats sufragis de la mateixa adreça IP, es revisarien aquests vots, per la qual cosa aquests 955 estan pendents de verificació.

Demà es reunirà la Junta Electoral Central per estudiar els informes d'auditoria, resoldre les reclamacions que s'han presentat, algunes de referides al cens dels comicis de la Cambra de Comerç de Barcelona i, finalment, fer públics els resultats definitius.

Alguns mitjans de comunicació parlen que podria haver-hi fins a uns 2.500 vots en revisió, perquè les xifres finals del recompte de vots no quadren amb les quals es van donar en un primer moment.

La conselleria d'Empresa de la Generalitat ha explicat a Efe que les xifres provisionals que es van donar dimecres passat a la nit parlaven d'un total de 17.224 vots, però que la xifra oficial al tancament de l'escrutini provisional de l'acta de la Junta Electoral Central quan va acabar el recompte de matinada és de 19.355 vots.

Amb les primeres dades, a la Cambra de Barcelona, on estaven cridats a votar 423.000 empreses i autònoms, la candidatura guanyadora va ser la impulsada per l'ANC i altres entitats sobiranistes, en aconseguir 31 de les 40 cadires del Ple en disputa.

Catorze membres més del ple els designen directament les empreses que més aportació econòmica fan a la Cambra -un mínim de 75.000 euros a l'any per empresa- i sis membres més s'elegeixen a partir de la proposta feta per les patronals Foment i Pimec.

Després de conèixer-se els resultats definitius s'han de constituir els plens, però abans serà l'hora de les negociacions i dels possibles pactes postelectorals.

El primer ple de les 13 cambres catalanes que es constituirà serà el de la Cambra de Tarragona, la setmana vinent i, segurament, fins a final de juny no es tindrà la foto de com quedarà el ple de la Cambra de Comerç de Barcelona.