El president del PP, Pablo Casado, ha criticat el registre horari obligatori a totes les empreses impulsat per l'executiu de Pedro Sánchez que va entrar en vigor diumenge. "Pretenen que la gent vagi a treballar gairebé amb un codi de barres al front" i que "tothom fitxi com si fos el 'Gran Germà'", ha dit aquest dilluns a la tarda el líder dels populars en un acte de campanya del 26-M a Logronyo (La Rioja). Casado ha demanat als electors que no es "resignin" a les polítiques d'esquerres i ha assegurat que el PP és l'únic partit que pot fer de "contrapès" des d'ajuntaments i autonomies per "recuperar el rumb de la nació". Casado ha dit que cal que el PSOE "perdi poder territorial" per evitar que tingui "barra lliure" i pacti amb Podem i ERC, que és el que vol Sánchez, segons el líder del PP. El president dels populars ha argumentat que el sistema de contrapesos a l'Estat és "a través de les diferents administracions" i ha fet una crida a unir el vot entorn el PP per evitar que Espanya "sigui una autopista per a les polítiques d'esquerres".

Casado ha defensat que les "arrels" del PP mai han canviat i ha atribuït el resultat del 28-A a les "circumstàncies". "Nosaltres sempre hem estat on estem ara", ha dit Casado, que ha criticat aquells que l'acusen de no estar al centre ideològic. El líder del PP ha comparat el partit amb el vi i ha assegurat que tot i tenir bones vinyes no sempre s'obté una bona collita. "No depèn de la vinya o de l'enòleg sinó del clima, de la competència, de les circumstàncies", ha plantejat Casado, que ha defensat que les "vinyes" i la "marca" del PP és "el millor producte polític d'Espanya" i aguantarà la "tempesta".

En canvi, Casado ha criticat els partits que "plagien" programes electorals o "insulten" dient al PP que no és de centre, en referència a Cs i Vox. "Per molt que ho intentin no hi ha competència", ha dit el líder del PP, que ha reivindicat la gestió dels populars en contraposició a les esquerres i els independentistes.

"Els encanta l'efecte crida"

El líder dels populars també ha acusat el govern espanyol d'inacció amb la "immigració irregular": "Els encanta l'efecte crida", ha dit en referència al salt de la tanca de Melilla de diumenge per part d'un grup de migrants -una cinquantena va aconseguir entrar a territori de l'Estat-, una "allau" segons Casado, que va acabar amb agents ferits. El líder del PP ha apostat per una migració "regulada i endreçada".