El Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell aspira a acollir fins a 1.500 alumnes diaris a partir del 2020, quan està previst que entri en ple funcionament. Així ho van explicar ahir els consellers de Treball, Chakir El Homrani, i d'Educació, Josep Bargalló, en una visita a les instal·lacions, que ara només ofereixen cursos del SOC per a aturats. Els plecs de la licitació per a la gestió del centre -que segons els consellers disposarà d'una oferta «molt àmplia» de cursos, des d'FP de grau mitjà i superior fins a la formació per a desocupats- ja estan a punt i es publicaran en breu, amb l'objectiu que el concurs quedi resolt en uns dos mesos. Entre els aspirants a gestionar l'escola hi ha grans grups de l'automoció.

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, va destacar que el Centre d'FP d'Automoció ha de ser un element que ajudi a la competitivitat al sector de l'automoció, que va definir com «un dels eixos industrials més importants del país», i que s'adapti als nous reptes, com la indústria 4.0, els vehicles elèctrics i l'autoconducció. Així mateix, va afirmar que també ha de servir per «donar resposta» a les demandes de les empreses amb «personal qualificat i amb capacitat per requalificar-se».

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va admetre que ara el rendiment del centre es «baix» i «sostingut» però que a partir d'ara fins al setembre del 2020 el nombre d'alumnes es començarà a incrementar gradualment, ja que hi ha empreses d'automoció que tenen els seus propis centres i es traslladaran a Martorell, on en el mateix espai s'oferirà una FP reglada. En aquest sentit, va defensar que més a llarg termini el centre «tindrà problemes perquè hi haurà més demanda que la capacitat que té».

Bargalló va dir que el centre és l'exemple «més evident» i «inicialment més potent» de la formació professional integral que s'oferirà a les instal·lacions i que al mateix temps anirà lligada als indicadors europeus amb l'ensenyament reglat inicial i ocupacional, va assegurar. A més, va expressar satisfacció perquè el SOC hagi posat en marxa el procés de licitació per gestionar el centre.