Ingeniería Larix completarà les vint-i-set vocalies reservades al ple de la Cambra de Comerç a les empreses escollides per sufragi. Segons la resolució de la Junta Electoral Central, a Larix li ha estat atorgat l'últim lloc en disputa dels electes per un sorteig. Larix i Asesoría Integral Cubo Pons havien empatat a set vots en l'epígraf de serveis empresarials en les eleccions celebrades a la Cambra de Manresa entre el 2 i el 8 de maig.

En la sessió de dilluns passat de la Junta Electoral Cental, es van verificar el resultats de les eleccions per sufragi. Cap vot electrònic ha estat declarat nul en les eleccions de la demarcació de Manresa.

La composició del ple de la Cambra queda ara pendent de la incorporació dels nou representants de les empreses que fan més aportacions a l'ens cameral.

D'altra banda, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, va rebutjar ahir que els resultats a les eleccions al ple de la Cambra de Barcelona siguin una «hecatombe» en l'àmbit empresarial. Ho va dir en roda de premsa per valorar els comicis a les 13 cambres catalanes, en els quals la candidatura impulsada per l'ANC va guanyar a Barcelona.

Chacón va criticar que hi ha «interessos» des de fa mesos perquè sembla que l'economia catalana està perjudicada i va subratllar que diversos indicadors objectius com la inversió estrangera i les exportacions els contradiuen i acaben sent positius. «La realitat és molt tossuda», va dir la consellera, que va insistir que aquesta situació també es va donar quan les empreses van traslladar la seva seu social fora de Catalunya pel context polític, a més d'assenyalar que des de la Cambra de Barcelona no es decideixen les polítiques industrials.

Chacón va defensar que la prioritat de la conselleria és posicionar internacionalment Catalunya i que segueixi sent competitiva: «L'economia està evolucionant perfectament». Va remarcar que el departament «havia de garantir la pista de joc» i un procediment impecable en les 13 eleccions, i va assegurar que haurien volgut fer més publicitat del procés electoral però no s'ha pogut pels terminis.