Amb motiu de la celebració de la 39a edició de l'ExpoBages, la Casa Lluvià de Manresa acollirà demà, a les 11 del matí, una jornada titulada «Cap on va la indústria del Bages?». Es tracta d'una trobada gratuïta que s'inclou dins el nou programa Espai 4.0 amb què la fira manresana pretén sensibilitzar sobre les noves tecnologies. Aquesta és la primera vegada que la fira inclou trobades professionals al seu programa.

La jornada inclourà tres taules rodones impulsades pel programa Ocupació al Bages Industrial (OBI) liderat per l'Ajuntament de Manresa, des del Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) i subvencionat per la Diputació de Barcelona, i coorganitzat per la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central i altres entitats. La primera taula tractarà sobre la sostenibilitat ambiental i energies renovables. La segona sobre indústries 4.0 i les TIC com a base per a un futur connectat. A la tercera i última taula es parlarà sobre la mobilitat del futur, un canvi de paradigma en el sector automoció?

En les taules rodones hi haurà representants de les universitats del territori, de les administracions públiques, del centre tecnològic, així com d'empreses i professionals experts en les matèries que es tractaran a la jornada.