Les empreses emergents ( start-ups) de biomedicina a Catalunya van captar 106,1 milions d'euros d'inversió el 2018, l'1,9% més que l'any anterior, xifra que, el 2025, podria assolir els 400 o els 500 milions.

Segons l'estudi de la inversió en biomedicina a Catalunya, realitzat per CataloniaBio & HealthTech i EY, presentat aquest dijous, més de la meitat d'aquest finançament (61,3 milions) va provenir de fons de capital de risc i tres de cada quatre euros de capital de risc captat ve de rondes d'inversió amb participació estrangera.

El director general de Biocat, Jordi Naval, ha destacat que aquesta inversió és sostinguda en el temps, ja que ha estat per damunt dels 100 milions anuals en els últims tres exercicis i ha pronosticat que el 2025 podria arribar als 400 o 500 milions.

Per al fundador de Ysios Capital, Joël Jean-Mairet, el sector de la biomedicina «està en efervescència» ja que Catalunya té una potent indústria farmacèutica, escoles de negocis de primer nivell, emprenedors, hospitals capacitats per fer estudis clínics, centres d·excel·lència científica i inversors locals.

Per tot això, Barcelona és un dels principals hub del sud d'Europa en aquest sector, amb un ecosistema que propicia la creació de noves empreses per atreure capital estranger i humà.