El gegant del comerç electrònic i la distribució minorista Amazon finançarà amb fins a 8.900 euros i tres mensualitats de sou els seus empleats dels EUA que decideixin deixar la companyia per obrir el seu propi negoci de repartiment de paquets, segons va anunciar la multinacional, que amplia així l'abast del seu programa Delivery Service Partner, llançat el juny del 2018. Segons l'empresa fundada per Jeff Bezos, aquest nou incentiu cobrirà el finançament dels costos inicials de la nova empresa fins a un màxim de 8.900 euros, i proporcionarà a més un suport financer equivalent a tres mensualitats del salari brut dels exempleats que vulguin convertir-se en empresaris.

«Hem rebut aclaparadores mostres d'interès de desenes de milers de persones que van sol·licitar formar part del programa Delivery Service Partner, inclosos molts treballadors», va explicar Dave Clark, vicepresident sènior d'operacions mundials d'Amazon, que va destacar que la mesura servirà d'ajuda per als treballadors de la companyia interessats a llançar el seu propi negoci.

En aquest sentit, la companyia va explicar que col·laborarà activament amb els treballadors interessats a obrir el seu propi negoci de repartiment, i va apuntar que aquests deixaran Amazon sabent que tindran un volum consistent d'enviaments d'Amazon, accés a la tecnologia de repartiment de la companyia, formació i descomptes en una sèrie d'actius i serveis, incloses furgonetes amb la marca Amazon adaptades per al repartiment, així com uniformes i assegurances integrals.

Des del llançament del programa Delivery Service Partner el juny del 2018, Amazon ha facilitat la creació de més de 200 nous petits negocis que han contractat milers de conductors locals per repartir paquets d'Amazon, va destacar la companyia, que espera afegir-hi «centenars de noves empreses» aquest any.

En el cas d'Espanya, la iniciativa d'Amazon permetrà que els empleats que ho desitgin puguin muntar la seva pròpia companyia de repartiment de paquets, i deixar de formar part de la plantilla de la companyia nord-americana.

«La nova oferta d'Amazon, preparada per llançar-se en els propers mesos, cobrirà els costos de la posada en marxa d'aquells empleats que vulguin crear a Espa-nya la seva pròpia companyia de repartiment de paquets», va indicar l'empresa, que va afegir que Amazon els oferirà també «suport financer equivalent a tres mesos del salari brut actual de l'empleat perquè les seves companyies puguin desenvolupar-se més fàcilment».

En concret, Amazon els facilitarà i garantirà l'accés a un volum consistent d'enviaments, accés a l'alta tecnologia de la companyia, formació pràctica i descomptes en un conjunt de béns i serveis (incloses assegurances), vehicles personalitzats i uniformes corporatius de la companyia. Els empleats que decideixin crear la seva empresa de repartiment podrien arribar a obtenir entre 50.000 i 100.000 euros de beneficis a l'any, operant amb una flota de 20 a 40 vehicles de repartiment, segons la multinacional.

La country manager d'Amazon.es i Amazon.it, Mariangela Marseglia, va destacar que la multinacional «fa temps que està innovant» en programes i serveis únics que «apoderen els empleats per perseguir les seves aspiracions professionals». «Estem molt il·lusionats amb el llançament d'una iniciativa que ajuda a fer realitat el somni d'aquells empleats que sempre han volgut dirigir el seu propi negoci», va afegir.