El judici per la sortida a Borsa de Bankia que se celebra en l'Audiència Nacional de Sant Ferran d'Henares (Madrid) es reprèn aquest dilluns amb l'interrogatori a diversos directius de Bankia que acudeixen en qualitat de testimonis.

En concret, atestaran la exdirectora de riscos de Bankia, María Jesús de Jaén Beltrá; la exdirectora de l'àrea d'auditoria comptable i serveis centrals de l'entitat, María Soraya Parets García, i l'actual director financer de Bankia, Leopoldo Alvear Trenor.

Leopoldo Alvear es va unir a Caja Madrid en 2005 com a responsable de les operacions de fusions i adquisicions i les sortides a Borsa. En 2010 va passar a ser responsable de la direcció financera i de ràting de Bankia i en 2012 va ser nomenat director financer de l'entitat.

Segons les citacions del tribunal que presideix la magistrada Ángela Murillo, a les quals ha tingut accés Europa Press, està previst que el dimarts 21 de maig siguin interrogats altres quatre testimonis.

En concret, es tracta de l'actual director de reestructuració de clients majoristes de Bankia, Ángel Luis Sáiz Moratilla; el exdirector de relacions amb inversors de Bankia, Jorge Dajani González; l'apoderat de EY Roberto Díez Cerrato i el soci auditor de la mateixa signatura Francisco José Fuentes García. Aquest últim havia estat citat a declarar dilluns passat, però el seu interrogatori va quedar posposat per a dimarts que ve.

A continuació, el dimecres 22 de maig acudiran a l'Audiència Nacional el exsubsecretario d'Economia Miguel Temboury Rodó, el exdirector de mercats de la CNMV i actual conseller de l'organisme Ángel Benito Benito i l'expresidenta del ICAC i ara vicepresidenta de la CNMV Ana Martínez-Pina.