26 de maig de 2019
26.05.2019
Regió7

El període DUN 2019 finalitza amb 50.283 declaracions presentades

Des de l'1 de febrer s'han realitzat en aquest portal únic més de 190.000 tràmits de 50 modalitats diferents

26.05.2019 | 00:37

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) va informar la setmana passada que la campanya de la Declaració Única Agrària (DUN) 2019 ha finalitzat amb 50.283 declaracions presentades a Catalu-nya. El període es va iniciar l'1 de febrer i va finalitzar el 13 de maig passat, termini en el qual el departament va rebre les declaracions, totes elles per via telemàtica i amb signatura electrònica.

Agricultura explica que la DUN és el canal principal de gestió administrativa de la conselleria, que permet a tots els agricultors i ramaders de Catalunya la sol·licitud dels ajuts directes i del Contracte Global d'Explotació (ajuts a la competitivitat i a la sostenibilitat) de la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea. També s'hi poden fer altres declaracions, comunicacions, modificar dades de registres oficials, i fins a una cinquantena de tràmits diversos.

Agricultura remarca que des de l'1 de febrer s'han realitzat en aquest portal únic més de 190.000 tràmits de 50 modalitats diferents que gestionaran 3 direccions generals del departament: Desenvolupament Rural; Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; i Agricultura i Ramaderia.


Sol·licituds per territori

El departament d'Agrricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació detalla que la base geogràfica de declaració és el recinte del Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC). En concret, a la demarcació de Lleida s'ha presentat el 40% de les declaracions, i a la demarcació de Ter-res de l'Ebre, el 21%. Les comarques on s'han presentat més DUN de les altres demarcacions són l'Alt Empordà, amb 1.282, a Girona; Osona, amb 1.274, a la Catalunya Central; l'Alt Penedès, amb 1.670, a Barcelona, i el Baix Camp, amb 2.459, a Tarragona.


Novetats de la campanya

Aquesta ha estat la cinquena campanya de declaració de la DUN dins del període de la PAC 2014-2020. Enguany, les declaracions s'han tramitat a partir d'un nou sistema informàtic i s'ha utilitzat els nous sistemes d'identificació segura dels sol·licitants dels ajuts. Agricultura afirma que «no hi ha hagut incidències remarcables».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit