28 de maig de 2019
28.05.2019
Regió7

Els nous bitllets de 100 i 200 euros entren en circulació

Incorporen nous elements de seguretat que fan més difícil que puguin ser falsificats

28.05.2019 | 10:25
Imatge dels nous bitllets.

Els nous bitllets de 100 i 200 euros, els últims de la sèrie Europa, entren aquest dimarts en circulació, segons ha informat el Banc Central Europeu (BCE), que ha precisat que els bitllets incorporen elements de seguretat nous i millorats, que dificulten la seva falsificació, i poden comprovar fàcilment amb el mètode 'toc, miri i giri'.

Així, a la part superior de la banda platejada, un holograma amb satèl·lit mostra petits símbols '€' que, en inclinar el bitllet, es mouen al voltant del nombre que indica el seu valor i s'aprecien amb més claredat sota una llum directa.

La banda platejada també mostra el retrat d'Europa, el motiu arquitectònic i un símbol '€' gran.

Així mateix, els nous bitllets de 100 i 200 euros incorporen un nombre verd maragda millorat. Tot i que el nombre verd maragda apareix en els altres bitllets de la sèrie Europa, en aquesta versió millorada poden apreciar-se també símbols '€' dins del nombre.

Els nous bitllets de 100 i 200 euros tenen ara la mateixa altura que els de 50 euros, de manera que són més fàcils de manejar i processar per les màquines.

També, segons explica el BCE, entraran millor en les carteres dels ciutadans i tindran més durabilitat, ja que estaran menys exposats al desgast.

El bitllet de 100 euros és la tercera denominació més usada després dels de 50 i 20 euros.

Segons el BCE, la demanda de bitllets de 100 i 200 euros està augmentant, a una taxa anual del 7,6% i del 8,6%, respectivament.

Els bitllets de 100 i 200 euros de la primera sèrie, igual que les altres denominacions, seguiran sent de curs legal, continuaran utilitzant-juntament amb els de la primera sèrie i s'aniran retirant gradualment de la circulació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit