Huawei comença a ressentir-se del veto de l'Administració nord-americana i de les grans tecnològiques d'aquest país als seus productes, de manera que només a Espanya les seves vendes de telèfons mòbils van caure prop del 30% en els dies posteriors al fet que es conegués l'ordre del mandatari dels Estats Units, Donald Trump.

Així ho va reconèixer ahir el responsable de Consum a Espanya del fabricant xinès, Pablo Wang, qui va precisar en una roda de premsa que les vendes de mòbils de la seva companyia havien caigut a Espanya entre el 25 i el 30% la setmana passada, quan es va materialitzar l'amenaça de Trump, que va ser ràpidament secundada per la tecnològica estatunidenca Google. Fonts de l'empresa van afegir que només en els tres dies posteriors a la filtració que Google interrompia la seva relació amb Huawei, el 19 de maig passat, les seves vendes a Espanya van descendir el 26%.

El fet que Google hagi deixat en suspens les actualitzacions que podrien rebre els mòbils de Huawei del seu sistema operatiu Android és el que més ha pesat en els consumidors, segons els experts, atès que aquest sistema operatiu és l'instal·lat en la majoria dels prop de 650.000 telèfons que l'empresa xinesa ven cada dia al món. La situació de Huawei després del veto de Donald Trump, per a l'aplicació del qual s'ha donat un termini de tres mesos, pot fer fracassar la seva aspiració d'arrabassar el sud-coreà Samsung el 2020 el lideratge mundial en la venda de mòbils.