La 30a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu va començar ahir a la Seu d'Urgell amb més de 600 persones inscrites i una vintena d'experts que participaran a les diferents ponències i taules rodones programades fins avui.

Amb el lema «Definim l'agenda empresarial», les jornades d'enguany tenen com a element central la transformació digital i el canvi climàtic, conceptes que s'analitzaran des del punt de vista de la seva aplicació a les empreses.

El president de la trobada, Vicenç Voltes, va assegurar que el món econòmic necessita «estabilitat», i que les legislatures dels governs durin quatre anys, amb referència als avançaments electorals que s'han produït en els dar-rers temps a l'Estat espanyol i a Catalunya. En aquest sentit, va concloure que «l'acció política» també és un element que fa «avançar» el món.

Un dels objectius d'aquesta edició era incorporar talent jove a les jornades, motiu pel qual s'ha organitzat per primer cop una taula rodona destinada a les empreses emergents, que tindrà lloc avui a la tarda. La iniciativa ha estat tot un èxit ja que, segons Voltes, s'ha hagut d'ampliar de quatre a sis el nombre de ponents.

El president de la trobada també va destacar ahir l'oportunitat que representa fer aquestes presentacions de cara als assistents, ja que, va dir, hi poden veure una manera de complementar els seus negocis o apostar per fer noves inversions.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell en funcions, Albert Batalla, va afirmar durant l'acte de benvinguda de la trobada que és un «honor» que aquestes jornades se celebrin a la ciutat, les quals, va remarcar, han beneficiat tant la localitat com l'esdeveniment.

Finalment, va dir que la capital alturgellenca aspira a ser un enclau que aculli congressos, i va recordar que també és un bon lloc perquè s'hi instal·lin empreses.

La inauguració de l'esdeveniment tindrà lloc avui i serà a càr-rec del president de la Generalitat, Quim Torra, que també va donar el tret de sortida oficial al certamen a l'edició passada.

Pel que fa a la cloenda, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, serà l'encarregat de dur-la a terme en un acte que tindrà lloc a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell i que serà presidit pel cap de govern d'Andorra, Xavier Espot.

Les ponències més destacades

D'entre les ponències més destacades d'aquests dos dies de la Trobada hi ha la d'Olga San Jacinto, exdirectora de Google Amèrica i actual membre del consell assessor independent d'Evo Bank, que va obrir la sessió de la tarda d'ahir dijous. Pel que fa al programa de divendres, hi participaran entre d'altres l'exgovernador del Banc d'Espanya Luis María Linde; el president de l'Estudi Ramon Folch & Associats, Ramon Folch; el president de la Fundació Garrigues, Antonio Garrigues Walker; i el president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides, Ángel Pes.