Endesa invertirà a Catalunya un total de 675 milions d'euros entre el 2020 i el 2022 en la millora de les infraestructures elèctriques. Amb aquesta inversió, la companyia busca desenvolupar i reforçar la xarxa d'alta, mitjana i baixa tensió a totes les comarques on opera, tot això per consolidar i millorar la qualitat del servei que presta a 4,4 milions de clients a Catalunya, va informar ahir l'empresa en un comunicat.

Els principals eixos d'aquest pla d'inversió consisteixen en la renovació i millora de les línies elèctriques, l'automatització dels sistemes usats per operar la infraestructura - cosa que permetrà actuar més ràpid en cas d'incidència - i l'augment de la capacitat de la xarxa de distribució en alta tensió. En total, Endesa preveu portar a terme un total de 645 actuacions per a objectius com enfortir la xarxa davant eventuals incidències, principalment de caràcter meteorològic.

Estendre noves línies per ampliar l'estructura mallada de la xarxa o bé substituir el cable convencional per cable trenat són alguns exemples de les esmentades actuacions, que a la ciutat de Barcelona suposaran la renovació de 60 quilòmetres de la xarxa soterrada. Aquest paquet global d'inversions inclou 7,2 milions per reduir el risc d'impacte o d'electrocució d'aus en les línies aèries de distribució elèctrica o 8 milions més per a la renovació tecnològica dels parcs de mitjana tensió en les subestacions d'alta i mitjana tensió.

D'una altra banda, Endesa instal·larà uns 2.400 dispositius per controlar i maniobrar la xarxa a distància des del centre de control de la companyia, per a la qual cosa invertirà uns 46 milions d'euros. La repotenciació de la xarxa, és a dir, l'augment de la capacitat de distribució en alta tensió, és un altre dels objectius del pla.