El forn de pa manresà Coma ha culminat el seu procés de conversió en cooperativa amb l'acompanyament de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. El forn, ubicat al carrer del Sol de la capital del Bages, elabora pans i coques de forma artesanal, amb productes ecològics i de proximitat i amb fermentacions mínimes de 12 hores i farines no transgèniques.

Anna Montolio i Ramon Coma, les dues persones sòcies treballadores de Forn de Pa Coma SCCL, van decidir transformar-se en societat cooperativa, «ja que és un model que encaixa amb la seva forma de treballar, on les decisions es prenen de forma horitzontal i amb els valors socialment transformadors del seu negoci», expliquen fonts de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Forn de Pa Coma SCCL s'ha integrat en el món cooperatiu manresà i ja forma part de la Taula comarcal de l'economia social i solidària del Bages, i va participar a la mostra d'economia social de l'última Festa del Riu.

Anteriorment, l'empresa era una Societat Civil Privada (SCP). Per limitar el seu risc patrimonial, i en ser el coopertivisme un model «que millor encaixa amb la seva visió», van decidir convertir-se en cooperativa.

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central té entre els seus objectius l'acompanyament d'aquelles empreses ja existents que decideixen convertir-se en cooperativa.