El representant legal de l'empresa manresana Inox Designers va acceptar ahir davant del jutge els fets exposats en la denúncia d'un grup de treballadors per l'impagament de nòmines. La sessió, que no va allargar-se més de cinc minuts, va celebrar-se a porta tancada.

Una de les advocades dels treballadors, Gemma Boix, va explicar ahir a Regió7 que ara esperen que la sentència, que encara no se sap quan es publicarà, estimi les seves demandes, és a dir, «que s'extingeixi la relació laboral dels treballadors amb Inox Designers pels incompliments i que la direcció de l'empresa pagui els salaris pendents de cobrar». Boix també preveu que Inox Designers haurà de pagar indemnitzacions per acomiadament improcedent.

Els treballadors, que han estat assessorats durant tot el procés pel nou sindicat Acció Sindical del Bages, van fer públic el seu malestar ahir al migdia, poc abans de l'hora fixada per a l'inici del judici, amb un protesta a l'entrada del jutjat.

Malentès

Per la seva part, David Porto, soci fundador d'Inox Designers, va lamentar ahir en declaracions a aquest diari el «malentès» que, segons la seva opinió, hi ha a l'oirigen del conflicte laboral. Tot i això, Porto va afirmar que tancar aquest tema ha estat «un alliberament».

L'empresari, que assegura tenir formació en meditació i pensament budista, va explicar que ara acceptarà tot el que hagi de venir amb serenitat. «De tot el que ens passa, se'n poden extreure coses positives», va afirmar Porto.

Els 11 treballadors d'Inox Designers (l'empresa en té 23) assessorats per Acció Sindical del Bages van denunciar públicament i a Inspecció de Treball l'11 d'abril passat l'impagament de nòmines, que, segons van explicar membres de la plantilla a aquest diari, en alguns casos va arribar als cinc mesos. Segons Acció Sindical del Bages, els problemes van començar a partir de l'estiu passat. Arran dels impagats, alguns treballadors van patir depressions i el metge va donar-los la baixa.

Porto, d'altra banda, va assegurar aleshores a aquest diari que la política de l'empresa «sempre ha estat la veritat, l'ètica i la justícia», però va denunciar la «indefensió de l'empresari davant la facilitat amb què poden agafar-se baixes temporals». Porto va reconèixer els impagaments, que va atribuir a un mal moment econòmic.