Seat i l'escola de negocis ESADE han signat un acord de col·laboració per posar en marxa línies de col·laboració conjuntes que impulsin la investigació, la formació en tasques vinculades a l'emprenedoria i a la gestió empresarial, i l'intercanvi de coneixement en el sector automobilístic.

L'acord contempla el desenvolupament i la difusió de la cultura de gestió vinculada a la indústria automobilística i preveu que alumnes d'ESADE estudiïn casos pràctics d'iniciatives liderades des de Seat.

També es promourà l'intercanvi de coneixement al voltant de la indústria, així com la participació conjunta en thinks tanks relacionats amb el sector automotriu.

La col·laboració en la investigació en les àrees de data science, intel·ligència artificial i emprenedoria també és un dels punts destacats de l'acord. A més, Seat becarà estudiants de grau i màster, en línia amb la seva aposta per la formació de joves talents.

«Empreses i entitats acadèmiques hem de treballar plegats per crear nous entorns col·laboratius que ens permetin estimular la formació dels treballadors del demà per abordar els reptes de la digitalització de la indústria», va assenyalar el vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros. El director general d'ESADE, Koldo Echevarria, va destacar que aquesta aliança reforça el marc de col·laboració entre dues institucions que comparteixen valors.