Mútua Intercomarcal va presentar ahir els seus resultats anuals, en el marc de la junta general ordinària de mutualistes. L'entitat ha registrat un increment pel que fa als ingressos de l'any 2018, que arriben als 210,87 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un creixement de 9,11% respecte a l'any anterior.

La Mútua ha tancat el 2018 amb un resultat final a distribuir de 14,04 milions d'euros i uns excedents de 2 milions d'euros a ingressar als comptes de la Tresoreria General de la Seguretat Social al Banc d'Espanya.

Pel que fa a l'afiliació d'empreses associades a la Mútua Intercomarcal, la xifra ha crescut un 1,52% i assoleix les 45.529. Aquestes empreses aporten 263.514 treballadors protegits per la Mútua, en contingències professionals, el que representa un creixement del 5,6% respecte a l'exercici anterior. El col·lectiu de treballadors autònoms continua augmentant, situant-se en 67.274 treballadors a final de l'exercici. Això suposa un increment del 5,3% sobre el 2017.

Els responsables de l'entitat, el president Alexandre Blasi, el secretari de la junta directiva Jordi Serres, i el director general, Enric González, que han anunciat els resultats a la junta, també han comunicat el número d'accidentalitat registrat, un total de 26.541 accidents laborals durant 2018, dels quals 12.377 han estat amb baixa i 1.547 in itinere.

Pel que fa a les contingències comunes, el nombre de baixes s'ha incrementat un 17 % respecte l'any anterior, arribant als 75.729 processos amb baixa.

Presència de la Catalunya Central

Durant la Junta General d'ahir es va nomenar la incorporació a la Junta Directiva de l'empresa manresana Kids&Us, que estarà representada per Mireia Casas.

A la Junta General, també s'hi va decidir el nomenament com a vicepresident primer del màxim òrgan directiu de l'entitat d'Enric Torres, conseller delegat de la bagenca Friman.

D'aquesta manera, dels 17 llocs de Junta Directiva, sis estan ocupats per representants de la Catalunya Central: Pere Ribera (Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages), Domènec Casasayas (Fundació Ampans), Valentí Roqueta (Roqueta Origen), Jordi Sala (Accessoris Manresa), a més de Torres i Casas. A la Junta Directiva figuren, entre d'altres, empreses com Ros Roca, Borges, TE Connectivity o el Grup Casinos de Catalunya.