La marca automobilística Seat, al seu centre Seat Components, ha començat la producció de la nova caixa de canvis MQ281 de sis velocitats que s'utilitzarà en models de les marques Seat, Volkswagen, Audi i Skoda, segons ha informat l'empresa, i que comptarà amb una capacitat de fabricació anual màxima de 450.000 unitats.

Seat ha explicat que la fabricació d'aquest component representa "un reconeixement" del grup a la feina de Seat Components, una planta situada al Prat de Llobregat.

Aquest centre va tancar el passat exercici amb un volum de producció d'unes 700.000 caixes de canvi del model MQ200. D'aquesta xifra de fabricació, el 56% de les unitats s'exporten a altres països.

El vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, ha afirmat que Seat Components és una planta "clau" per a la companyia i ha destacat que amb aquesta adjudicació, també ho és per al grup Volkswagen.

"Amb la nova caixa de canvis, podrem augmentar el sostre de producció fins a 3.500 unitats al dia i ens permetrà mantenir la planta com un centre de referència en termes d'eficiència, productivitat i qualitat. A més, la transmissió MQ281 permet reduir tres grams de diòxid de carboni (CO2) per quilòmetre a cada vehicle respecte a un canvi equivalent", ha afegit.

Per la seva banda, el president del comitè executiu de Volkswagen Group Components, Thomas Schmall, ha destacat que l'inici de la producció del MQ281 mostra els avantatges de la nova àrea de Group Components.