El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha aprovat els ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2019 adreçats a fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles i a comercialitzar i transformar els productes pesquers.

S'han aprovat 5.322.995 euros d'ajudes que dinamitzaran unes inversions al sector pesquer, de l'aqüicultura i de la comercialització i transformació de productes pesquers.

Els ajuts del FEMP al desenvolupament local estan cofinançats entre la Unió Europea (75%) i la Generalitat de Catalunya (25%).

El 59% de les operacions subvencionades correspon a projectes destinats a fomentar un sector pesquer sostenible, l'11% a l'aqüicultura i el 30% a la comercialització i transformació dels productes pesquers.

Les operacions es desenvoluparan en 33 municipis catalans. Les poblacions pesquers són les que desenvolupen un nombre més alt de projectes.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l'Estratègia Marítima de Catalunya 2030 (EMC) amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d'actuació (LEAS) de l'EMC amb la ciutadania i el territori, i a fomentar un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l'operativitat.