CCOO de Catalunya ha assegurat que el Pacte Nacional per a la Indústria «no progressa prou», una vegada ha superat la meitat del període d'aplicació, per la qual cosa demana al Govern el màxim esforç per complir amb allò que es va pactar. En un comunicat aquest divendres, el sindicat assenyala que el pacte disposa d'un grau de compliment que en nombres absoluts podria ser acceptable, però que vist amb una mirada més àmplia «evidencia algunes problemàtiques».

També alerta que la falta de pressupostos de la Generalitat els dos últims anys i «la falta d'acció parlamentària i legislativa» posa en un greu risc d'incompliment tant les partides pressupostàries com l'acció administrativa compromesa.

«Sembla que el Govern ha renunciat a les mesures que són les principals palanques de l'administració per transformar estructuralment l'economia productiva de Catalunya», lamenta el sindicat. Segons recull l'organització sindical, aquestes mesures són la transformació de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) en l'Agència de Recursos de Catalu-nya; l'Institut Català de l'Energia (Icaen) en una agència per a la transició del model energètic, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en una agència de gestió integral de recursos hídrics, entre d'altres. El sindicat manifesta la seva voluntat de donar suport al pacte a través d'organismes com el Consell Català de l'Empresa, taules sectorials i àmbits de treball específic, com els del sector de l'automòbil i la mobilitat.