27 de juliol de 2019
27.07.2019
Regió7

Vueling cancel·la més d'un centenar de vols per la vaga d'Iberia

26.07.2019 | 21:54
Vueling cancel·la més d'un centenar de vols per la vaga d'Iberia

Vueling va cancel·lar ahir més d'un centenar de vols d'aquest dissabte i diumenge per la vaga del personal de terra d'Iberia a l'Aeroport del Prat. Eren de vols amb origen o destí a Barcelona i que connecten la capital catalana amb altres ciutats europees.

Fonts de Vueling van afirmar que la vaga es duu a terme per causes alienes a la companyia i que l'aerolínia va veure's «obligada» a cancel·lar aquests trajectes per minimitzar les afectacions. Els treballadors de terra d'Iberia i la direcció no van arribar a un acord en les trobades de mediació que van mantenir al departament de Treball, per la qual cosa l'aturada no va poder-se desconvocar.

Per aquest motiu, dijous al vespre el Ministeri de Foment va dictar els serveis mínims, que obligaran a enlairar el 100% dels vols domèstics amb els territoris no peninsulars, el 54% dels serveis internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

El personal de terra dona servei a 27 companyies a l'aeroport de Barcelona, per la qual cosa el número de vols afectats podria ser de l'ordre de mil durant el termini previst de la vaga. Els treballadors protesten perquè no tenen personal suficient per atendre el creixement de l'Aeroport del Prat, que en el darrer any ha superat els 50 milions de passatgers i té un ritme de creixement del 5%.

D'altra banda, Vueling també es veurà afectada per la vaga convocada aquest divendres a Itàlia i ha cancel·lat vuit vols, tot i que cap d'ells amb origen o destí a l'Aeroport del Prat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook