El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona es va reunir ahir per valorar la vaga del cap de setmana passat i decidir futures mobilitzacions o convocatòries de vaga, una opció que no descarten encara que la seva prioritat és seure a negociar amb la companyia.

En declaracions a Efe, el portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, va dir que el seu objectiu és aconseguir que Iberia s'assegui a negociar amb ells i saber quines són les mesures que han d'adoptar per aconseguir-ho. «Per part nostra estan sobre la taula totes les opcions però principalment la de negociar, ara ha de ser l'empresa la que s'assegui a l'altre costat», va dir Minguillón, que no va descartar la possibilitat de més mobilitzacions o la convocatòria d'una altra vaga. El comitè comunicarà avui la decisió presa ahir a la reunió.

Segons el portaveu, la valoració de la vaga és positiva «perquè les reivindicacions han arribat a bon port i tant la ciutadania com l'administració les han entès». Sobre la participació, que els sindicats xifren en el 80% i Iberia en el 14,9%, Minguillón diu: «Si amb una participació tan feble hi ha hagut tantes cancel·lacions i problemes, han de fer-s'ho mirar».