La conselleria de Treball de la Generalitat va anunciar ahir l'obertura de la licitació per a la gestió i explotació del centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell, el contracte del qual tindrà un preu de 2,5 milions d'euros i una durada de 25 anys.

Segons va informar el Govern en un comunicat, les operadores interessades poden presentar les seves propostes fins al 30 de setembre, moment en el qual s'obrirà l'adjudicació del contracte des del Servei públic d'Ocupació de Catalunya.

El centre de Formació Professional de Martorell oferirà una FP en modalitat dual, una FP per a persones ocupades i a l'atur, i una tercera FP a demanda de les empreses, totes elles iniciatives enfocades al sector de l'automoció.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, va destacar la integració de l'FP inicial i l'FP ocupacional en el futur centre de formació com una mesura «necessària» tant per a la formació d'estudiants i treballadors com per donar resposta a les necessitats de les empreses.

El Govern conclou que la posada en marxa de la instal·lació «consolidarà la competitivitat del sector de l'automoció i de les mateixes empreses, millorarà la seva productivitat i ajudarà a la creació de llocs de treball».