El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que es posicionarà sobre la sentència als líders independentistes quan es faci pública, i ha obert la porta a donar-hi resposta amb una «aturada de país» com la del 3 d'octubre del 2017.

En una entrevista d'Europa Press, Canadell considera que la mobilització d'aquesta jornada, posterior a l'1-O, va ser ben acceptada «en general» pels empresaris. «Un 3 d'octubre jo crec que és acceptable i fins i tot crec que hi hauria una part important de la societat empresarial que acceptaria una mica més que un 3 d'octubre», remarca.

Canadell rebutja que la mobilització pugui ser indefinida, perquè augura que no hi haurà resposta internacional si la resolució no arriba a la Justícia europea: «Internacionalment ningú dubtarà d'aquestes sentències si no van a Estrasburg i es revoquen».

El president de la Cambra revela que preveu preguntar als seus associats quina ha de ser la resposta a la sentència del procés independentista, a través del mecanisme de consultes internes que vol impulsar el nou equip directiu i que esperen que comenci a funcionar a partir de l'octubre. «Ens posicionarem segur. El que passa és que no és el mateix si tenim darrere milers d'empresaris que ens han donat resposta o si ho hem de fer sense aquest suport», exposa.

Visita a Lledoners

Canadell va visitar ahir els polítics empresonats a Lledoners i està en espera de tenir data per trobar-se amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa, que es troben empresonades a les presons de Mas d'Enric i Puig de les Basses, respectivament.

En declaracions a Europa Press després de la seva visita a Lledoners, Canadell va explicar ahir que va traslladar als líders independentistes empresonats el seu projecte per a la Cambra de Barcelona, i «especialment» al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en ser empresari, i amb qui ha quedat per a una nova trobada i així compartir més temps.

«La presidència de la Cambra considera que és greu que un empresari porti gairebé dos anys sense poder gestionar la seva empresa», valora Canadell, que va assenyalar que els exconsellers de la Generalitat es van interessar durant la visita per les qüestions relacionades amb els seus àmbits d'actuació i li van suggerir línies de treball.