BBVA va guanyar 2.442 milions al primer semestre, el 3,7% menys que un any abans, i assegura que el cas Villarejo no ha afectat el negoci, ni preocupa clients o inversors, encara que ha danyat la reputació de l'entitat. «No hem identificat un impacte directe en el negoci», va dir el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, durant la conferència telefònica per presentar els comptes.

Genç va defensar que el cas no està tenint impacte directe ni en el negoci ni en l'acció i va insistir que els inversors no pregunten per això; en hora i mitja d'una trobada amb els analistes, cap pregunta sobre aquest tema, va resumir. Però sí que va reconèixer que tantes notícies danyen la imatge del banc. «No ens agrada aparèixer en els mitjans diàriament», va dir, abans d'explicar que ha reforçat els controls interns i reitera que el banc està fent tot el possible per aclarir els fets.

El conseller delegat va descartar que BBVA hagi de fer ara com ara provisions per aquest cas i ha aclarit que Francisco González, que va estar al capdavant de l'entitat durant gairebé dues dècades, no té cap privilegi des que va deixar el seu càrrec honorari, excepte la seguretat que rep com a expresident.

Al marge de l'escàndol sobre la contractació de Villarejo, Onur va considerar que la situació política d'Espanya està tenint un impacte limitat en l'economia, encara que ha reconegut que li agradaria que a Espanya hi hagués un Govern estable «el més aviat possible».

Sobre l'impacte que tenen els tipus d'interès negatiu per al banc, Genç va dir que BBVA no cobrarà als clients particulars pels seus dipòsits, una mesura que ara com ara aplica únicament a grans clients institucionals. Respecte als comptes, BBVA ha superat les previsions del mercat malgrat la caiguda del 3,7% del benefici, que va respondre, fonamentalment, a les provisions en l'inici de l'any als Estats Units, Mèxic, i Turquia. Genç va destacar els «excel·lents resultats» del segon trimestre, en el qual BBVA va guanyar 1.278 milions, el 2,6% més que un any abans incloent BBVA Xile, que va ser venut per l'entitat el juliol de l'any passat.