La mitjana d'ocupació el juliol en els establiments de càmping de la província de Barcelona va ser del 63,2%, 0,8 punts per sobre del valor mitjà registrat al 2018, segons la Diputació de Barcelona.

L'ocupació per places en els establiments hotelers de l'entorn de Barcelona -no s'inclou en l'anàlisi la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès- va situar-se al 82,9% durant el mes de juliol del 2019. L'ocupació va mantenir-se estable respecte a l'any anterior (mateix valor d'ocupació), amb variació interanual lleugerament positiva durant la primera quinzena (+0,09 punts percentuals) i lleugerament negativa durant la segona quinzena (-0,12).

L'ocupació hotelera del mes de juliol d'enguany va ser la més alta del tot el període 2010-2019 durant la primera quinzena (82%) i lleugerament inferior al 2018 en la segona quinzena (83,8%).

Cinc de les onze comarques van tenir ocupacions superiors a les assolides al 2018, amb creixements d'entre 1 i 5 punts. Dels augments d'ocupació destaquen els creixements del Garraf (+4,4 punts) i Alt Penedès (+2,6). També és destacable, pel volum de places disponibles, el creixement de l'ocupació al Maresme (+0,8).

Les ocupacions mitjanes més altes el juliol van ser les registrades a les comarques del Vallès Occidental (85,9%), Maresme (86,3%), Garraf (85,2%) i Baix Llobregat (84,1%), les quatre amb valors per sobre del 80%. Aquestes quatre comarques representen el 85% del total de places en hotels de l'entorn de Barcelona.

Durant la primera quinzena, els resultats interanuals més positius van obtenir-se al Garraf, Vallès Oriental, Alt Penedès i Maresme (comarques més properes a l'àmbit de ciutat). Les comarques del Maresme i el Vallès Occidental van presentar les ocupacions més altes del període, per sobre del 85%.

El Garraf, el Maresme, l'Alt Penedès i el Bages van aconseguir mantenir el creixement assolit a la primera quinzena també durant la segona quinzena. La resta de comarques van obtenir variacions interanuals menys positives durant la segona quinzena.