Catalunya i Escòcia destinaran fins a 1,5 milions d'euros per impulsar projectes d'innovació tecnològica entre empreses d'ambdós territoris.

Es tracta d'un acord entre ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Coneixement- i Scottish Enterprise, l'agència pública escocesa encarregada de donar suport al seu teixit empresarial.

L'acord contempla que se subvencionin projectes d'una durada de 2 anys i mig de sectors estratègics com la mobilitat, les ciències de la vida, la indústria 4.0, la química, l'alimentació, l'energia i els recursos, les indústries del disseny o les de l'experiència.

Les empreses catalanes, que poden sol·licitar accedir a l'ajut en aquest enllaç fins al proper 10 d'octubre, poden treballar així amb socis internacionals, fet que els permet incorporar coneixements complementaris amb l'objectiu de desenvolupar conjuntament nous productes i serveis d'alt valor tecnològic i adaptats als requisits dels mercats internacionals. En el cas d'ACCIÓ, el suport financer per desenvolupar aquests projectes s'emmarca dins del programa Nuclis d'R+D empresarial internacionals que té per objectiu l'impuls de projectes empresarials d'R+D entre empreses catalanes i un soci internacional (en aquest cas, escocès).

De fet, amb aquest acord, Escòcia se suma a Alemanya, França, Corea del Sud, Xile i Israel, països amb els quals ACCIÓ ha signat acords per impulsar projectes d'innovació i R+D conjunts. Aquestes iniciatives s'impulsen a través de la Xarxa d'Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions.

L'impuls de la relació entre els teixits empresarials de Catalunya i Escòcia és un dels eixos de treball de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions a Londres, que ha coordinat diferents iniciatives conjuntes en l'àmbit de la innovació i la cooperació tecnològica. Aquesta col·laboració es materialitza, per exemple, a través de la participació de Catalunya i Escòcia a la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea.