Mercadona reforça el seu lideratge al capdavant de la distribució espanyola, mentre que juntament amb Lidl són les cadenes que guanyen quota de mercat en el segon trimestre de l'any, segons la consultora Kantar. En concret, la cadena de supermercats, que està presidida per Juan Roig, ja reté el 26,1% de la despesa que realitzen els espanyols en gran consum, la qual cosa suposa un creixement d'1,2 punts respecte al 2018.

Mercadona va començar aquest any amb uns creixements més moderats, amb dificultats per seguir guanyant quota en algunes de les seccions on ja té més pes dins d'alimentació i drogueria; no obstant això, amb el pas dels mesos, i sobretot amb l'aportació del creixement de la seva secció de frescos, ha tornat a registrar creixements com els d'anys anteriors.

Darrere de la firma valenciana es manté Carrefour, que va tancar el 2018 cedint 0,2 punts de quota i recupera la senda alcista amb una bona arrencada d'any, en situar-se amb el 8,7% de quota, la qual cosa suposa 0,3 punts més que fa un any.

D'altra banda, el Grup Dia, que ha evitat la fallida durant aquest període i ha renovat per complet el seu consell d'administració després de l'OPA de LetterOne, es manté com la tercera cadena preferida de les llars espanyoles, amb el 6,6% de quota de mercat.