Més del 42% de les ofertes de feina a Espanya requereixen disposar d'un títol de Formació Professional (FP), fet que suposa que aquest tipus d'ensenyament superi per primera vegada les ofertes que sol·liciten un títol universitari, segons Adecco Group Institute, el nou centre d'estudis del Grup Adecco, i Infoempleo.

Concretament, les ofertes que reclamen un títol d'FP representen el 42,26% del total. Els cicles formatius de grau mitjà són demandats en el 17,82% de les ofertes, mentre que els cicles de grau superior assoleixen el 24,44%.

Catalunya es posiciona com l'autonomia que més candidats amb estudis d'FP requereix (25,3%) i supera Madrid, que acumula el 22,6% de l'oferta. El País Basc conserva la tercera posició i manté la seva aportació (14,02%) amb xifres similars a les de l'exercici anterior (13,9%).

Les àrees de Formació Professional que més ofertes de feina han rebut són Administració i Gestió, Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica, Informàtica i Comunicacions i Instal·lació i Manteniment. Aquestes cinc especialitats professionals es reparteixen el 36% de les ofertes.