Els sindicats USO i SITCPLA van fer públic ahir a través de les xarxes socials que han engegat el procés perquè els tripulants de cabina de Ryanair facin fins a deu dies de vaga en protesta pel tancament de les bases canàries que la companyia aèria té a Tenerife i Las Palmas, i l'amenaça que pugui passar el mateix amb la de l'aeroport de Girona-Costa Brava.

Segons els sindicats, s'han registrat ja els preavisos de vaga a Ryanair per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre en les tretze bases espanyoles. I és que temen que les retallades i el tancament de bases anunciats per la direcció acabin amb acomiadaments que preveuen massius.

En un comunicat, el secretari d'organització d'USO-Ryanair, Jairo Gonzalo, va explicar que els sindicats rebran la citació per a la mediació en els propers dies i, si no hi ha acord, la vaga es convocarà de manera formal. «Dubtem molt de la predisposició de Ryanair a arribar a un acord, i fins i tot de presentar-se amb disposició negociadora», va assegurar Gonzalo, que després va afegir que els treballadors no tenen «cap mena d'esperança» d'entendre's amb la companyia.

Per la seva part, el portaveu de SITCPLA, Manuel Lodeiro, va matisar que el motiu de la vaga és «l'amenaça contundent expressada per l'empresa no només a la taula, sinó personalment a les bases de Gran Canària i Tenerife». En aquest sentit, va apuntar que els «problemes generals» amb Ryanair no responen a un fet aïllat, sinó a un «procés d'incompliments reiterats».