L'Índex de Preus al Consum (IPC) a Catalunya va pujar una dècima respecte al del juny i es va situar en el 0,8%. D'aquesta manera, repunta una dècima després que, amb el 0,7%, el juny mantingués la tendència a la baixa i marqués la taxa més baixa des del setembre del 2016. La variació mensual va ser del -0,5%.

A l'Estat, la taxa de variació anual de l'IPC també va augmentar una dècima i va passar del 0,4% del juny al 0,5% al juliol per l'augment dels preus en l'alimentació i les begudes no alcohòliques, amb variacions del 0,9%, i el transport, que van pujar 0,5 dècimes, per l'increment de preus dels carburants davant el descens de l'any passat.

És la segona vegada des del mes de gener del 2018 que l'IPC se situa per sota l'1%, després que aleshores fos del 0,9% i el mes passat es moderés fins el 0,7%, la taxa més baixa des del 2016. A més, respecte al conjunt de l'Estat, és tres dècimes superior, ja que la mitjana es va situar en el 0,5%.

A Catalunya, els augments més destacats s'han produït en la categoria de restaurants i hotels (+2,3%), aliments i begudes no alcohòliques (+1,7%) i a l'ensenyament (+1,2%). També s'han produït increments en el calçat i les seves reparacions (+1,6%) i els serveis postals (4,8%). En canvi, cauen en l'habitatge (-1,2%) però pugen en el lloguer (+1,8%). Un altre descens rellevant ha estat en els preus relacionats amb l'electricitat i el gas, amb un -5,2%.

D'entre els aliments, destaquen els increments en el pa (+2,5%), la carn de porcí (+4,1%), el peix fresc (+4,6%) i les patates i els seus preparats (+11,2%).