L'economia dels Estats Units entrarà en recessió l'any que ve o el següent com a màxim, segons l'opinió d'una àmplia majoria dels economistes enquestats per l'Associació Nacional d'Economia de l'Empresa (NABE), que consideren que el canvi en la política monetària de la Reserva Federal (Fed) podria contribuir a allargar l'actual període d'expansió econòmica, el més prolongat de tota la història dels EUA.

D'aquesta manera, un 38% dels economistes consultats aposta perquè els EUA entrarà en recessió el 2020, percentatge que representa una baixada respecte del 42% que opinava així el mes de febrer passat, mentre que creixen al 34% des del 25% els que creuen que els EUA entrarà en recessió el 2021.

Alemanya subhastarà avui per primera vegada bons amb venciment a 30 anys i un cupó al 0%, i així posa a prova les ganes dels inversors per tenir actius refugi, després que la rendibilitat del deute alemany baixés la setmana passada als seus mínims històrics en el mercat secundari davant l'amenaça de recessió a la qual s'enfronta l'economia europea més gran.

L'Ibex 35 tanca amb pèrdues

En paral·lel, l'Ibex 35 no va aconseguir retenir la cota dels 8.700 enters en la sessió d'ahir, en què va aprofundir les seves caigudes fins a tancar amb un retrocés de l'1,32%.

El selectiu va finalitzar la jornada en els 8.618,3 punts, en un escenari en el qual els inversors estan pendents dels estímuls que es preparen per evitar la desacceleració econòmica europea.