Asaja demanarà mesures per pal·liar la crisi del sector de la fruita dolça i intentar evitar que cada vegada més explotacions «acabin abandonant la producció».

Segons van explicar fonts del sindicat agrari, la baixada dels preus de la fruita dolça «empitjora» la situació de crisi en què el sector «està immers des de fa cinc anys».

En aquest sentit, el president d'Asaja, Pere Roqué, explica que aquesta baixada de preus en calibres petits no els ha «sorprès», ja que Asaja ho ha denunciat al llarg de «tot l'estiu».

Així mateix, Roqué considera «indignant» que, en els lineals dels supermercats, els preus siguin «totalment diferents» i molt més alts que els que cobra l'agricultor.

«La producció de calibre més gran no té millor sort, ja que tampoc es cobra a un preu just per al productor», lamenten fonts del sindicat.

D'altra banda, Asaja va mostrar ahir el seu suport a la manifestació convocada a Aragó per a avui en defensa de la ramaderia extensiva i la supervivència dels pobles de la zona.

La concentració s'organitza a través de la Plataforma Transpirinenca, que coordina accions a Navarra, Aragó i Catalunya per exigir la retirada dels óssos del Pirineu. La protesta té el suport de més de 50 organitzacions, associacions i col·lectius.