El Tribunal Superior de Dublín ha ordenat aquest dimecres bloquejar la proposta de vaga de 24 hores per als dies 22 i 23 d'agost, a la qual estaven cridats els pilots de Ryanair a Irlanda, i que tenia el suport del 25% del col·lectiu contractat directament per l'aerolínia, gairebé 180 efectius.

L'ordre respon a la mesura sol·licitada per Ryanair, la companyia aèria de baix cost d'Europa, per evitar les aturades, que coincidien, a més, amb les convocades pel sindicat Balpa, que defensa els interessos dels pilots britànics de l'aerolínia, sobre les quals la companyia ha sol·licitat també el seu bloqueig.

L'Associació de Pilots d'Aerolínies Irlandeses (Ialpa) i el sindicat Forsa, representants del col·lectiu de pilots contractat i subcontractat per Ryanair a Irlanda van convocar aquestes vagues després de no arribar a cap acord amb l'aerolínia en el procés de mediació per abordar les demandes salarials de seus treballadors. Per la seva banda, el Cercle d'Empresaris i Professionals del Sud de Tenerife (CEST) ha reclamat als governs d'Espanya i de Canàries que actuïn de manera conjunta davant l'anunciat tancament de les bases de Ryanair.

Així ho va posar de manifest l'agrupació empresarial en un comunicat en el qual ha mostrat la seva preocupació davant el «més que probable» debilitament de la connectivitat de l'illa amb alguns dels seus principals mercats turístics. D'aquesta manera, ha demanat que s'activin o reforcin accions en diferents àmbits i amb diferents línies d'actuació que ajudin a aclarir les incerteses i a reconduir les decisions.