Llogar una habitació en un pis compartit a Catalunya costa 444 euros al mes, un 5,7% menys que l'any passat, segons un estudi de Fotocasa difós ahir. El Principat és l'autonomia més cara de tot l'Estat però també la que més ha abaratit els preus entre l'agost del 2018, quan costava 472 euros mensuals, i el mateix mes del 2019. El preu mitjà a l'Estat espanyol és de 309 euros al mes.

El portal immobiliari també constata que Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat per llogar una habitació en un pis compartit. El preu mitjà és de 491 euros al mes i està 81 euros per sobre del preu a Madrid (410 euros mensuals), la segona ciutat més cara. Tanmateix, l'estudi afirma que els preus a Barcelona han baixat un 3,4% durant l'últim any. Les zones més cares per llogar són Gràcia (572 euros al mes), Ciutat Vella (540) i l'Eixample (506).

«Després de les darreres pujades que hem registrat els últims anys, el mercat del lloguer tendeix a estabilitzar-se i, amb ell, el dels pisos compartits, sobretot en aquelles zones i grans ciutats on els preus han estat més tensats, com és el cas de Madrid capital i Barcelona», apuntava en un comunicat la directora d'estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio. L'estudi de Fotocasa utilitza les dades dels pisos compartits del seu portal d'anuncis per calcular el preu mitjà per habitació a l'agost.

D'altra banda, el preu de l'habitatge ha registrat un increment interanual del 8,3% en el segon trimestre de l'any 2019, segons les últimes dades fetes públiques aquest dimarts pel Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i Béns Mobles d'Espanya. Des del mínim de 2014, el preu dels immobles acumula cinc anys de pujades amb un augment total del 36,2%.