El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha plantejat aquest dimecres la possibilitat d'ajustar l'IRPF perquè sigui més progressiu i modificar l'impost de successions per gravar més a les grans herències, fet que generaria més recursos per a la Generalitat.

En una entrevista concedida a TV3, el conseller ha avançat que aquestes propostes, així com la millora de la fiscalitat ambiental per lluitar contra la crisi climàtica, s'estan plantejant als grups parlamentaris en el marc dels contactes per buscar suports als nous comptes del Govern per a 2020.

Aquests nous recursos se sumarien als 2.510 milions d'euros de nova inversió ja anunciats i que estan contemplats en el projecte de pressupostos.

"Aquests tres eixos ens hauran de proporcionar més recursos per passar de 2.510 milions d'euros a uns quants centenars de milions més", ha dit.

Aragonès ha destacat que la revisió de la fiscalitat perquè sigui "més justa i progressiva" millorarà els ingressos que hauran de posar-se al servei de la sanitat, l'educació, la seguretat i les polítiques socials de Catalunya.

El conseller d'Economia ha iniciat ja una ronda de contactes amb els grups parlamentaris catalans per buscar suports als comptes de la Generalitat, que funciona amb pressupostos prorrogats des del 2017