El personal de terra d'Iberia al Prat ha convocat noves aturades al servei els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, segons van confirmar ahir fonts del comitè de vaga.

Aquesta convocatòria arriba una setmana després que el mateix grup de treballadors protagonitzés una altra vaga els dies 30 i 31 d'agost, en plena operació tornada, que va obligar a cancel·lar més de 110 vols a l'aeròdrom.

El conflicte entre Iberia i els seus treballadors de terra ja va provocar cancel·lacions de vols el 27 i 28 de juliol i 24 i 25 d'agost al Prat, i s'ha agreujat després que les negociacions entre tots dos es trenquessin després de l'última reunió de mediació.

Els 2.700 treballadors de l'empresa a Barcelona reclamen la conversió a fixos al voltant de 400 contractes temporals, a més de la reorganització dels torns i de demanar noves contractacions a temps complet per solucionar l'excés de càrrega de treball.

De la seva banda, Iberia va anunciar ahir en un comunicat la suspensió de les negociacions del conveni col·lectiu de terra d'àmbit estatal per la successió de les vagues, que s'han desenvolupat també als aeroports de Madrid i Bilbao.

L'Aeroport del Prat s'ha situat tot l'estiu entre els quatre aeroports del món amb més retards, segons recull el web d'estadístiques aèries Flightstats. El rànquing, que reuneix els 50 principals aeroports del món, situa l'aeroport barceloní en tercera posició quant a retards tant al juny com al juliol, però a l'agost baixa a la quarta posició per la irrupció de l'aeroport de Hong Kong com a conseqüència de les protestes que el van bloquejar. Així, el 39,72% dels vols del juny, el 40,31% dels del juliol i el 35,54% dels de l'agost van operar amb retards de quinze minuts o més i la mitjana de retards va ser de 45,1 minuts al juny, 51,7 al juliol i 46,3 a l'agost.