Pimec ha recomanat a les empreses que «accelerin els plans de contingència» per al Brexit. En un comunicat, la patronal presenta una guia pràctica que inclou consells per a les empreses exportadores i importadores de mercaderies al Regne Unit, les que hi presten serveis i les que tenen ciutadans britànics, entre d'altres. En una línia similar, Foment del Treball ha obert en coordinació amb les administracions un servei d'informació i atenció a les empreses associades amb interessos al Regne Unit i les ha instat a «estar preparades per a una possible sortida no ordenada del Regne Unit».

Pimec valora que, malgrat el fre del Parlament britànic al Brexit dur, hi ha «incertesa i inestabilitat política, que s'ha accentuat les darreres setmanes», motiu pel qual insta les empreses a accelerar les accions. La patronal recorda que el Regne Unit figura entre els 5 primers destins de l'exportació catalana, amb gairebé 3.900 milions el 2018. Vehicles i components de l'automoció i semi manufactures són les principals exportacions. A més, Catalunya rep més de dos milions de turistes britànics, el segon mercat emissor principal després de França.

Pimec reclama «seny, flexibilitat i altura de mires a les autoritats europees i britàniques per minimitzar l'impacte del Brexit sobre les empreses, així com unes veritables mesures de contingència a les autoritats espanyoles i catalanes».