Familiars i amics van donar ahir al migdia, a la parròquia de Crist Rei de Manresa, l'últim adeu a l'òptic optometrista Joan Soler Planas, fundador de l'Òptica Soler, ubicada a la plaça de Fius i Palà, número 1, de la capital del Bages.

Soler va morir dilluns a l'edat de 85 anys i ha deixat vídua, Maria Torra Casajuana, dos fills, Montserrat i Lluís, i cinc nets, Mar, Pau, Maria, Júlia i Berta.

Fill de Súria, Soler va anar a viure a Manresa amb la seva mare des de ben jove. Després d'uns anys d'aprenent a l'Òptica Caballé -«va aprendre l'ofici amb la competència», va explicar ahir a Regió7 després de l'ofici funerari la seva filla, Montserrat Soler-, i d'arreglar les ulleres dels oficials durant l'exercici del servei militar, el 1954, als 19 anys, va decidir obrir un negoci propi: l'Òptica Soler, que d'aleshores fins al 1975 va ubicar-se en un local del carrer de les Barreres de Manresa.

Un home dedicat a la feina

Al llarg de la seva vida, Soler va ser un home dedicat plenament a la feina. «El pare va estudiar la carrera d'Òptica i Optometria mentre tenia oberta la botiga. Mai no va tancar-la. Estudiava a distància i anava a Madrid a fer els exàmens», recorda Montserrat Soler. Fins gairebé al final de la seva vida, Joan Soler va anar cada dia a la botiga per comprovar que el negoci anava bé, assegura la seva filla. Soler va encomanar la passió per l'Òptica i l'Optometria als seus fills, la Montserrat i el Lluís.

Després de 65 anys d'història, Òptica Soler és avui una de les botigues de referència del comerç manresà.

A més de serveis de venda, manteniment i reparació de muntures i vidres per a compensació òptica i solar, Òptica Soler també ofereix altres productes òptics, com ara altímetres i brúixoles, així com productes auditius i serveis d'optometria.