CaixaBank ha emès un bo social per valor de 1.000 milions d'euros a cinc anys, que es destinarà al finançament d'activitats que contribueixin al desenvolupament econòmic i social, en concret una línia de crèdits per lluitar contra la pobresa i crear ocupació a les zones més desafavorides d'Espanya.

Segons un comunicat de l'entitat financera, CaixaBank es converteix així en l'únic banc i empresa de l'IBEX 35 fins ara a emetre un bo d'aquestes característiques, en compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Aquest bo inclourà préstecs d'una mitjana de 4.100 euros a través de MicroBank a famílies espanyoles amb ingressos iguals o inferiors a 17.200 euros amb l'objectiu de finançar necessitats diàries com despeses en salut, educació o reparacions en llars i vehicles. El bo també es destinarà a finançar crèdits atorgats a autònoms, micro i petites empreses que operin a les províncies espanyoles que es trobin a les regions amb menys PIB per càpita o més taxa de desocupació.

«Aquesta emissió reforça la nostra condició de referents en banca socialment responsable, contribuint directament al desenvolupament econòmic i social dels nostres clients, especialment d'aquells en situació de vulnerabilitat», afirma el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Cortázar.