Un total de 38 docents, científics i líders empresarials, socials i culturals integren el consell consultiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PNSC), constituït ahir al matí, sota la presidència del catedràtic de Química Orgànica, exrector de la UB i exsecretari d'Estat d'Universitats, el manresà Màrius Rubiralta. La missió del consell consultiu, constituït al Palau de la Generalitat en un acte presidit pel president Quim Torra, és assessorar els experts que integren els set grups de treball del Pacte.

Nascut el mes de gener passat, el PNSC pretén posar les bases per fer de Catalunya una societat competitiva l'economia de la qual es basi en el coneixement, per a la qual cosa articularà un engranatge entre societat, empreses, centres d'investigació i universitats.

Entre les 38 persones que formen part del consell consultiu hi ha la investigadora del CSIC Joaquina Álvarez, la directora del Cercle d'Economia, Marta Anger-ri, la directiva empresarial i exministra de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés, i la directora del Sincrotó Alba, Caterina Biscari.

També són en aquest consell el catedràtic de sociologia de la UOC Manel Castells, el doctor en Filosofia José Manuel del Pozo, el catedràtic de Medicina i Cirurgia animal i exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Ferrer, i l'exrectora de la Universitat de Girona (UdGi) i directora del grup d'investigació en educació científica i ambiental de la UdGi, Anna Maria Geli.

El món de l'empresa

L'exconseller d'Economia i Coneixement Andreu Mas-Colell, el doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació Miquel Martínez, la consultora en orientació professional i especialista en lideratge femení Anna Mercadé, al costat de l'economista Xavier Sala i Martín, també són membres del consell consultiu del PNSC.

Pel que fa a la representació del món empresarial, hi ha la directora general del GSMA i responsable del Mobile World Capital, Therese Jamaa, la consellera de Ficosa Internacional, Mercè Pujol, el CEO of Barcelona Tech City, Miquel Martí, i el productor de cinema i fundador de Mediapro, Jaume Roures.