El Govern dels EUA va anunciar dimecres que el 18 d'octubre començarà a imposar aranzels a la UE després de la sentència de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), que el mateix dimecres va decidir a favor de Washington en una prolongada disputa comercial. L'OMC va determinar que Washington pot imposar a la UE sancions comercials per valor de 7.500 milions de dòlars (uns 6.900 milions d'euros) anuals, però l'Oficina de Comerç Exterior va explicar que, de moment, s'imposaran aranzels del 10% a les aeronaus civils grans que el bloc comunitari vengui als EUA i del 25% a certs productes agrícoles.

Els països més afectats pels gravàmens seran França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit, els «quatre països responsables dels subsidis il·legals», va explicar l'Oficina de Comerç Exterior.

La disputa transatlàntica en l'OMC, que va començar fa 15 anys, podria provocar una guerra aranzelària entre la UE i els EUA, encara que la Casa Blanca ha deixat la porta oberta a negociar i ha demanat a l'organisme comercial que fixi una reunió el 14 d'octubre perquè formalment autoritzi els gravàmens nord-americans. L'OMC va determinar que el constructor aeronàutic nord-americà Boeing va perdre l'equivalent a 7.500 milions de dòlars (uns 6.900 milions d'euros) en vendes potencials a causa de subsidis il·legals que governs de la Unió Europea van donar al seu rival europeu Airbus, un altre dels fabricants d'avions més gran del món.

En aquest context, França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit van oferir a Airbus finançament a un tipus d'interès més baix que els del mercat, la qual cosa va permetre a la companyia desenvolupar alguns dels seus models més recents i avançats.