09 de octubre de 2019
09.10.2019
Regió7

El Berguedà impulsa un estudi per detectar necessitats formatives

L'anàlisi s'inicia aquest mes d'octubre i la previsió és tenir-la enllestida a final d'aquest any

08.10.2019 | 23:13

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, conjuntament amb la Cambra de Comerç, ha impulsat un estudi que pretén elaborar un mapa d'anàlisi de les necessitats formatives i d'ocupació que té la comarca i evitar fuga de talent.

El director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç, Josep Francí, ha explicat que l'objectiu va més enllà de fer una «fotografia» de la situació actual i es vol aconseguir determinar com s'han de formar els professionals del futur a la comarca. Per fer-ho, es faran 150 enquestes a les empreses, 20 d'elles amb profunditat, 4 grups focals i l'elaboració d'un mapa formatiu. L'estudi s'inicia aquest mes d'octubre i la previsió és tenir-lo enllestit a finals d'aquest any.

La iniciativa pretén ser el punt de partida per a la construcció de noves formacions que realment s'adaptin a les necessitats de la comarca tant a nivell formatiu com d'ocupació. L'objectiu és crear una proposta de formació que doni resposta a les demandes de les empreses per a la contractació de personal i, d'aquesta manera, retenir el talent del Berguedà.

El punt de partida de l'estudi és l'anàlisi socioeconòmic del Berguedà. Concretament, de la seva demografia, l'activitat econòmica, el mercat de treball, i la qualitat de vida i finances públiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit