El ple del Parlament va validar ahir el nou decret llei del Govern que regula el reglament de l'impost sobre begudes ensucrades envasades que va ser aprovat per decret el juny del 2017 i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar per defectes en la tramitació.

Va ser aprovat amb 74 vots a favor de JxCat, ERC, els comuns i la CUP, mentre que hi va haver 4 vots en contra del PP i 52 abstencions de Cs i del PSC-Units.

El decret regula, sense cap modificació, el reglament de l'impost que va ser anul·lat, perquè el Govern considera que el tribut continua vigent, i estableix els aspectes concrets de la gestió de l'impost i la seva liquidació. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va destacar que el decret és necessari per poder aplicar i recaptar de manera efectiva l'impost, i va afirmar que servirà per recuperar la «seguretat jurídica» del tribut que creu que es va perdre per l'anul·lació del TSJC. Va assenyalar que l'anul·lació de l'impost per part del TSJC va ser per un defecte de forma, però va criticar que les empreses productores de begudes ensucrades s'oposen a aquest nou tribut, i va reivindicar que el Govern dona més prioritat a la salut de la ciutadania que «als beneficis privats d'un oligopoli».