La demanda de lloguer a Catalunya ha crescut del 13 al 16% entre els últims sis mesos, i l'oferta ho ha fet del 4 al 6% en el mateix període, segons un informe elaborat pel portal Fotocasa.

Sobre la base d'aquests resultats, Fotocasa considera que el mercat del lloguer a Catalunya «ha guanyat terreny en els últims sis mesos», i ha mostrat «més dinamisme tant en l'oferta com en la demanda en comparació de la mitjana nacional».

En concret, el percentatge de catalans que han accedit a un habitatge de lloguer s'ha mantingut estable en el 8% entre març i setembre, però s'ha passat del 4 al 5% en el percentatge de demandants de lloguer que no han aconseguit el seu propòsit.

«El preu mitjà del lloguer a Catalunya mostra una clara tendència a la moderació, llevat a Barcelona i els seus voltants, on seguim registrant tensions en els preus, tot i que amb pujades més moderades», va afirmar la directora d'Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio.

Compravenda

Pel que fa a la compravenda, en el mateix període el percentatge de catalans que han comprat un habitatge ha passat del 4 al 5%, i del 7 al 8% dels que han intentat comprar i no ho han aconseguit.

Per edats, en totes les franges ha augmentat la demanda d'habitatge i l'informe destaca els joves de menors de 35 anys com el sector poblacional més actiu, ja que un 47% ha realitzat alguna acció de recerca de compra o lloguer entre març i setembre.