El premi Nobel d'economia Edward C. Prescott va assegurar ahir que la probabilitat que els Estats Units experimentin una recessió econòmica és «zero» i va desmentir els «pronòstics» que assenyalen una possible crisi. Així, Prescott va afirmar que l'economia nord-americana va «extremadament bé» i va atribuir-ho a més descentralització en favor dels diversos estats. En el marc d'una taula rodona organitzada per la Barcelona Graduate School of Economics, el Nobel d'economia també va assegurar que la deflació no provocarà una depressió econòmica, i va explicar que encara que hi hagi «una petita caiguda» en els preus la recuperació serà ràpida.

A l'acte també hi va participar el també Nobel d'economia Robert E. Lucas, l'economista Matthew O. Jackson, l'experta en comerç internacional Anne Krueger i l'especialista en mercat laboral Orley Ashenfelter.

Durant la taula rodona l'economista va explicar que els Estats Units estan vivint una descentralització i va explicar que els estats federals estan assumint «més responsabilitats», fet que ha qualificat de «sa» per al sistema del país. Així, Prescott va assegurar que això està fent que l'economia nord-americana «visqui un boom».