El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va deixar la porta oberta ahir a participar en un nou procés de fusions en el sector financer, tant «actives com passives», encara que sempre que l'operació generi valor per a l'accionista.

Guardiola va participar en la X Trobada del Sector Financer organitzada per KMPG, Expansión, American Express i Microsoft, en la qual va ser preguntat per la possibilitat que a Espanya i a Europa hi hagi un nou procés de concentració per la baixa rendibilitat del sector. En aquest sentit, Guardiola va recordar que el banc, històricament, ha crescut de manera orgànica, però també ho ha fet gràcies a les operacions corporatives, una cosa que ha estat part de la seva estratègia. Guardiola, que va alertar de les conseqüències que pot tenir cobrar a les empreses pels seus dipòsits, va confirmar que l'entitat manté el seu objectiu d'arribar a un nivell de l'11,6% de capital. El conseller delegat del Sabadell també va fer referència al TSB BAnk, i va explicar que espera poder presentar pròximament el nou pla estratègic per albanc al Regne Unit, i això, després dels problemes experimentats per les errades en la integració de la seva plataforma financera, una cosa que, tal com va reconèixer, va afectar de manera important la reputació.

D'altra banda, el president de CaixaBank, Jordi Gual, va assegurar que, de moment, no es produiran fusions bancàries paneuropees -com desitjaria Brussel·les- per raons «reguladores», però sí que podria haver-n'hi alguna més a Espanya. «És possible» que hi hagi més fusions o adquisicions a Espanya, malgrat la gran concentració que ja ha tingut lloc, perquè aquestes operacions poden ser una via perquè les entitats que ho necessitin millorin la seva rendibilitat, va explicar Gual en la mateixa trobada. És cert que amb les fusions es pot guanyar en economies d'escala i estalviar costos, entre d'altres avantatges, però també «et distreus molt», en haver d'incorporar equips «d'altres cultures», va dir. Els tancaments de sucursals permeten adequar la xarxa a les necessitats de la banca actual, cada vegada més digital i als gustos i desitjos dels seus clients, va explicar.