La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern en funcions, Reyes Maroto, va afirmar ahir a Mallorca que l'Executiu central està duent a terme una ronda de contactes amb diverses empreses que estan interessades en la compra d'una part del centre productiu de Thomas Cook a Espanya i concretament a Balears.

Així va expressar-se la ministra després de reunir-se a Palma de Mallorca amb una representació dels treballadors i empreses afectats per la fallida de l'operador turístic britànic Thomas Cook. Maroto ha detallat que una de les empreses interessades a adquirir part d'aquests establiments és l'agència de turisme britànica Hays Travel, que ja ha comprat 555 oficines de Thomas Cook.

En aquest sentit, la ministra va explicar que establiran una línia de treball amb l'administrador concursal de Thomas Cook, que també ha participat en aquesta reunió.

Així, l'objectiu d'aquest full de ruta serà que, malgrat el cessament d'operacions, es pugui procedir a la venda de determinats centres productius, fet que, segons Maroto, «dona esperança a molts dels treballadors i treballadores» de Thomas Cook a Balears.

Així mateix, la ministra va considerar que, en cas que aquesta via de treball es dugui a terme amb èxit, es podria «minoritzar» l'impacte negatiu que ha tingut la fallida de l'empresa sobre l'ocupació. Aquesta compra d'una part de les oficines de Thomas Cook a les illes podria suposar que alguns dels treballadors passaran a treballar per a un tercer.